مبارزه بدور از خشونت

Sunday, July 25, 2004

مبارزه بدور از خشونت توسط اینترنت
با رشد اینترنت، نقش اطلاعات در جوامع صنعتی به صورت فزاینده ای مهم شناخته شده است.اینترنت ابزار بسیار مهمی برای ارتباط دادن مبارزان به یکدیگر می باشد. مخصوصاً در بسیج کردن حمایتها  و مبارزه  جهانی برعلیه  قراردادهای چند جانبه سرمایه گذاری و نظارت بر سانسور رسانه ها بسیار مفید است. تلاشهای زیادی در اینترنت انجام شده که چیزهایی را بر کاربران اینترنتی تحمیل کنند. برای مثال دولت آمریکا سعی کرد که سیستم پنهان کردن داده ها را به صورتی که خودش برتری  می داد به کاربران تحمیل کند. اما کاربران سیستم مورد پذیرش  خود را در اینترنت انتشار دادند. با درست کردن تارنماهای آینه ، با مسدود کردن و بستن تارنماها مقابله کردند.
تلاش شرکتها برای تصاحب دامینها با اعتراض گروهی مواجه شده است . به صورتی که قیمت سهام نزول پیدا کرده است.هکرها سایتهایی را که متعلق به دولتمردان مستبد بوده است،  خراب کرده اند.
به عبارت دیگر تمام فعالیتها در اینترنت جنبه غیر خشونتی دارند. هیچ کس توسط ایمیل یا تارنما آسیب جسمی نمی بیند.(اگر چه ممکن است محرک خشونت باشند.) با این وجود می توان از اصول مبارزه بدور از خشونت برای توسعه بهتر استراتژیهای مبارزان اینترنتی بهره جست.مطمئناً تلاشهای زیادی برای تسلط بر اینترنت وجود دارد. برای مثال، سانسور اینترنتی، اطلاع رسانی غلط، نظارت و انحصار طلبی را می توان نام برد.تئوری مبارزه بدور از خشونت  بینشی به مبارزان اینترنتی می دهد که به واسطه آن می تواند بسیار مؤثر تر ستمگران  و خودکامگان را به چالش بکشند( چه به اینترنت وصل باشند و چه نباشند) علاوه بر آن  می توان   توسط بینش بدور از خشونتی که توسط  اینترنت به دست آمده است ، به کسانی که دسترسی به اینترنت ندارند ، مبارزه بدور از خشونت را آموزش داد.در حالیکه مبارزه توسط اینترنت خواهان زیادی دارد باید روشهای مبارزه بدور از خشونت که از طریق سنتی انجام می شود نیز گسترش و توسعه پیدا کند.
[35] Varney W, Martin B. Net resistance, net benefits: opposing MAI. Social Alternatives 2000; 19(1):47-51.
[36] Diffie W, Landau S. Privacy on the line: the politics of wiretapping and encryption. Cambridge, MA: MIT Press, 1998.
[37] Wray S. Electronic civil disobedience and the World Wide Web of hacktivism: a mapping of extra-parliamentarian direct action net politics, http://switch.sjsu.edu/web/v4n2/stefan/ , 1998. 

 

 

0 Comments:

Post a Comment

<< Home